familiearchivaris

Familiearchief Verdonck (Valkenswaard)

Via dit digitale archief kunt u mij - Jan Verdonck - helpen met het vullen en beschrijven van het familiearchief!Toegang tot dit familiearchief is alleen mogelijk na uitnodiging van de familiearchivaris. Wilt u toegang tot het familiearchief Verdonck (Valkenswaard) omdat u interessant materiaal heeft voor in het familiearchief of omdat u graag wilt helpen met het beschrijven van foto's? Stuur mij een toegangsverzoek!

Na inloggen zijn profielfoto's zichtbaar.

De archivaris van dit familiearchief is Jan Verdonck.

Vele jaren heb ik onderzoek gedaan naar mijn voorouders en zo heb ik best veel verzameld maar dan vooral in het verleden.</p><p>Onze familie vindt zijn oorsprong in de kempen en dan met name in Arendonk o.a. bekend om zijn valkeniers en kousenmakersindustrie, maar reeds in 1600 vertrokken er diverse Verdoncken vanuit daar naar bv Nordtstrand (noord Duitsland) als valkenier. Maar ook naar Diest (B) in 1700 en Frankrijk na 1850
Rond 1850 vertrok onze overgrootvader (Jacobus Verdonck) vanuit Arendonk via Antwerpen en Waalre naar Valkenswaard hij was spoorwegarbeider van beroep.</p><p></p><p>Maar de generatie van mijn (groot)ouders is nog erg "kaal" aanvulling met foto's, anekdotes etc. zijn dan ook erg welkom!. Wie helpt met het aanvullen van deze generaties.</p><p>Er wonen vele neven en nichten in Australiƫ waarmee ik het contact helaas heb verloren, wat zou het leuk zijn om weer met hen in contact te komen want ongetwijfeld zijn zij ook nieuwsgierig naar het verleden.