familiearchivaris

Familiearchief Fake Slot » Nieuws » Tekst en Links bij foto Jan de Jonge


Goede morgen Lieve Lezers en Lezeressen,

Ik begin vandaag even met een dankwoord aan mijn mede-sitebeheerder (Elise) voor het uitzoeken van een probleem met de tekst bij een foto van Jan de Jonge, krijgsgevangene te Dachau en overleden in krijgsgevangenschap. Zonder haar had ik alleen een foto met wat onleesbare tekst, maar nu hebben wij het hele verhaal van zijn verleden.

Misschien bent u ook geinteresseerd in zijn verhaal en voeg daarom de links naar meer informatie bij. Eigenlijk vind ik dat u dit gelezen moet hebben:

Hengelo – Stolpersteine Hengelo (stolpersteine-hengelo.nl)

Stolpersteine App

Jan de Jonge – Verzetsmuseum

Nu neem ik U even mee terug naar zondag 15 januari 2023. Ik ben zoals gewoonlijk vroeg op en zet de radio aan voor het nieuwsbericht, hoor ''Emmen'' en zet de volumeknop wat harder. Dan vertelt de nieuwslezer het verschrikkelijke bericht dat een zorgbegeleidster (26 jaar) met messteken is omgebracht door twee jonge knapen. Afschuwelijk en ik word hier zelf even niet goed van. Mij bekruipt de gedachte moet er in de toekomst zorg verleend worden door een verpleegkundige die met twee politieagenten aan je bed komt.

Dit bleef mij gisteren de hele dag een beetje door het hoofd spoken en 's avonds komt er - als klap op de vuurpijl - nog de film "het Boek van Eli" voorbij op de TV (zender Film Action, voor als u terug wilt kijken). Het ging over horror, oorlog, maar ook over het uitdragen van liefde en verdraagzaamheid tegenover je medemens, als je er zelf niet meer bent.

Ik zou zeggen: "Gebruik je gezond verstand, gooi het geweer aan de kant en geef elkaar een hand!

Allemaal een Fijne week toegewenst met veel zonneschijn in je hart!

Fake Slot

 


Fake Slot (de familiearchivaris) | op 18-01-2023


Alleen deelnemers van dit archief kunnen alle nieuwsberichten zien en reacties plaatsen.