familiearchivaris

Familie Archivaris » Nieuws » Koppel het digitale familiearchief aan uw publicatie op Genealogie Online

Familie Archivaris - bewaar uw familiegeschiedenis, vorm een digitaal familiearchiefVoor een stamboomonderzoeker kan het zeer nuttig zijn om genealogische gegevens te publiceren. Want daarmee kunnen familieleden en andere geïnteresseerden kennis nemen van de familiegeschiedenis. Vaak leidt dit tot nieuwe informatie, suggesties voor correcties en nieuw materiaal waarmee de publicatie verrijkt kan worden.

De website Familie Archivaris is een extra hulpmiddel die de stamboomonderzoeker kan inzetten. Familie Archivaris biedt de mogelijkheid om in een besloten omgeven een digitaal familiearchief te vormen en de hulp in te roepen van de familie. Oude documenten en foto's ("uit de oude doos") en herinneringen/verhalen kunnen op deze manier vastgelegd worden in de familiegeschiedenis.


Koppeling met Genealogie Online

Het familiearchief op Familie Archivaris kan nu gekoppeld worden aan de publicatie op Genealogie Online. Als de familiearchivaris heeft aangegeven wat zijn of haar publicatie op Genealogie Online is kunnen vervolgens alle deelnemers een link leggen naar personen uit deze publicatie.

Door in het tekstvak bij nieuwe afbeeldingen, verhalen of reacties op het Genealogie Online ikoontje te klikken opent er een scherm waar een naam van een persoon ingevuld kan worden (zie afbeelding hiernaast). Na het type van enkele letters zal er een lijst worden getoond van namen met die letters. Na selecteren van de juiste persoon wordt de naam van deze persoon in het tekstvak ingevuld, met een link naar de persoon in de publicatie op Genealogie Online. Op deze manier kunnen deelnemers aan het familiearchief makelijk meer informatie vinden in de genealogische publicatie.


Notificatie bij nieuw materiaal

Deelnemers die door de familiearchivaris zijn uitgenodigd om deel te nemen hebben nu een extra notificatie mogelijkheid. Zij kunnen aangeven dat zij een e-mail bericht willen ontvangen bij elke nieuw afbeelding, verhaal of nieuwbericht. Notificaties bij reacties waren al mogelijk. Door deze notificaties worden deelnemers nog meer betrokken bij het beschrijven van de fmailiegeschiedenis.


Bewaar uw familiegeschiedenis, vorm een digitaal familiearchief!
Ander nieuws

Hou me op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief zodat u niets mist!