familiearchivaris

Familiearchief Amelander historie » Nieuws » E-book op komst: Buren in kadastraal perspectief


De afgelopen twee jaar hebben we de kadastrale gegevens van alle woningen van het dorp Buren verzameld. Deze gegevens gaan we bundelen tot een e-book dat gratis via onze website Amelander Historie te downloaden zal zijn. Naar verwachting zal het e-book in het voorjaar van 2016 klaar zijn.

In het e-book zullen de kadastrale gegevens van de periode 1832-1940 komen te staan. In totaal bestond het dorp Buren in 1832 uit zo'n 25 woningen die allemaal in het e-book staan. Zo kunt u achterhalen waar uw voorouders precies in Buren hebben gewoond. Achter in het e-book komt een namenindex waardoor u snel uw familielid kunt opzoeken. Een aantal huizen en boerderijen zijn in de loop van de tijd gesloopt. Deze gesloopte woningen zijn op de kadastrale kaart terug te vinden. Van de nog bestaande woningen zullen de huidige adressen vermeld worden. 

OPROEP: stuur oude foto's van huizen in Buren op

Graag willen we het e-book verfraaien met oude foto's van woningen in Buren. Bent u in het bezit van foto's van oude woningen en boerderijen van Buren? Dan zouden we het waarderen als u die wilt mailen naar info@amelanderhistorie.nl. De foto's zullen uitsluitend voor het e-book gebruikt worden en uw naam zal bij de foto vermeld worden. 

Klik hier om het overzicht met kadastrale gegevens van meer dan 70 woningen te bekijken!


Amelander Historie (de familiearchivaris) | op


Alleen deelnemers van dit archief kunnen alle nieuwsberichten zien en reacties plaatsen.