familiearchivaris

Familiearchief van Leeuwen

Ja, en toen bleek ineens dat toen opa Isaac Den Haag verliet, dat dat een einde bracht aan een zeer lange lijn van van Leeuwens uit Den Haag, waarvan tot nu toe te ontdekken is dat deze familie lijn koopmensen waren van groenten en fruit, veelal, van voor het begin van de gemeente aktes in 1811. De voorvaders van Isaac waren van joodse afkomst zo te zien, althans het lijkt uit alle namen op de huwelijksakten wel zo, ook de getuiges en ouders van pasgetrouwden. Één van de voorvaders verloor een broer en zus en veel neefjes en nichtjes in Auswitch, is te ontdekken. Er is nog veel te ontdekken. Ik vind het heel bijzonder en wil graag alle takken van de familie onderzoeken, dus alle grootouders van opa Isaac en oma Louisa, omdat we nooit direct van hen de verhalen hebben mogen horen en zovelen spraken niet na de oorlog vanwege al het verlies en verdriet. Meer dan 250 jaar van Leeuwen als koopmensen in één en dezelfde Haagse buurt, in 1 lijn rechtstreeks van onze Isaac. Dat voelt mij als een 'thuis' waartoe wij behoren. Helaas kan dit enkel in onze gevoelens een plek vinden, omdat sinds de oorlog die joodse buurt niet meer bestaat, nu zijn er nog monumenten en waarschijnlijk veel nazaten die geen idee ervan hebben dat hun familielijn hier ooit diep gevestigd was.

Familie Archivaris

De archivaris van dit familiearchief is Jacintha van Roij.

Via dit digitale archief kunt u mij - Jacintha van Roij - helpen met het vullen van het familiearchief en het beschrijven van de familiegeschiedenis.

Toegang tot dit familiearchief


Toegang tot dit familiearchief is alleen mogelijk na uitnodiging van de familiearchivaris. Wilt u toegang tot het familiearchief omdat u interessant materiaal heeft voor in het familiearchief of omdat u graag wilt helpen met het beschrijven van foto's?

Doe een toegangsverzoek