archivistefamiliale

Archives familiales Weeren van

Het gaat om het archief van de familie van Gerrit Cornelis van Weeren, geboren op 11 april 1916 te Amsterdam. Hij werd geboren in hartje Amsterdam en is gedoopt in de Oude Kerk. Gerrit had een oudere zuster Enna Sophia van Weeren. Zij trouwde op 16 augustus 1934 met C.J. de Vlugt een neef van burgemeester de Vlugt. Het huwelijk bleef kinderloos. Enna werd Emmie genoemd. Met de familie van Weeren was niet veel contact. Gerrit Cornelis is mijn vader. Ik heb mijn opa en oma van vaderskant niet gekend. Van mijn opa weet ik wel dat hij een havenarbeider was, die voor die tijd heel bijzonder, geen alcohol dronk en zich inzette voor betere arbeidsomstandigheden.Hij is niet heel oud geworden en omstreeks 1936 overleden. Graag zou ik de overlijdensdatum te weten willen komen.

Van mijn oma Maria Alberdina van der Boom en haar familie, geboren 12 juli 1887 en overleden op 7 maart 1957 weet ik meer. Met deze kant van de familie was meer contact en verschillende broers en zusters van mijn oma heb ik goed gekend.

Mijn vader is op 5 juli 1945 getrouwd met Johanna Hendrika van Veen, geboren 11 november 1916. Uit dit huwelijk zijn mijn zuster en ik geboren.

Mijn vader is overleden op 17 december 1995 en mijn moeder op 2 september 2002. Mijn tante Emmie, zuster van mijn vader, was altijd als een oma voor mij. Zij overleed op 17 september 2003.

Mijn zuster Francisca, Alberdina van Weeren is geboren op 5 december 1946 en overleden op 14 juli 2016. Ik ben een nakomertje en geboren op 25 juni 1957.

In een oude familiebijbel ontdekte ik een kaartje waarop stond Mathijs van Weeren overleden op 16 september 1904 en Sophia Meijnink overleden op 9 april 1902. Ik weet inmiddels dat dit mijn overgrootouders zijn en dat de stamboom terug gaat naar Christian Peter von Wehren uit Hamburg. Deze voorvader was goudsmid en is naar Amsterdam verhuist om zilversmid te worden. In Amsterdam heeft hij zijn naam veranderd in van Weeren.

Ik hoop met deze informatie andere stamboomonderzoekers op weg te helpen en ben ook benieuwd naar meer informatie over de familie van G.C. van Weeren uit Amsterdam.

Archiviste Familiale

L'archiviste de cette archive familiale est Marja van Weeren.

Grâce à ces archives numériques, vous pouvez m'aider, Marja van Weeren, à remplir les archives familiales et à décrire l'historique de la famille.

Accéder à cette archive familiale


L'accès à ces archives familiales n'est possible que sur invitation de l'archiviste familial. Voulez-vous accéder aux archives de la famille parce que vous avez un matériel intéressant pour les archives de la famille ou parce que vous souhaitez aider à la description de photos?

Faire une demande d'accès