familiearchivaris

Familiearchief Venis » Nieuws » Start familiearchief familie Venis - stamvader Cornelis Robbrechtsen geboren rond 1550 in Krimpen a/d Lek


Sinds begin 2011 ben ik gestart met het familiearchief van de familie Venis. In alle onderzoeken komt hierin ook Venus, Veenis, Venes, Fenes, Venix en Vennings voor. Zitten daar werkelijk familieverbanden tussen?

Aangezien nog niet alle bronnen zijn gedigitaliseerd komt er mondjesmaat informatie vrij die hiervoor gebruikt kunnen worden.

Ook zijn er andere personen bezig geweest met deze familiestamboom. Momenteel telt de stamboom 537 exacte personen, maar ik ben ervan overtuigd dat dit er veel meer moeten zijn. Het lijkt mij niet waarschijnlijk dat Cornelis Vincenten maar 1 zoon heb gekregen. De vader van Cornelis Vincenten was Vincent Cornelisz Metselaer, geboren te Krimpen aan den Lek, welke gehuwd was met Jaepken Symons. Hoe is de naam Venis ontstaan? Was Vincent Cornelisz Metselaer enigst kind of vind hier de scheiding plaats tussen de verschillende verbasteringen van de naam Venis. Wel blijkt uit de gegevens van verschillende mensen dat we hier te maken hebben met minimaal 3 stambomen met de bovengenoemde namen er in. Rond Assendelft wordt gesproken over Veenis, rond Dongen wordt over het algemeen gesproken van Venus en Sliedrecht/Dordrecht wordt gesproken over Venis. Uit de thans beschikbare gegevens hebben alle drie de groepen een andere stamvader.

Graag kom ik in contact met een ieder die een aanvulling kan geven op deze informatie!


Rob Venis (de familiearchivaris) | op 28-02-2011


Alleen deelnemers van dit archief kunnen alle nieuwsberichten zien en reacties plaatsen.