familiearchivaris

Familiearchief Genealogie van de familie Bruker » Inloggen

Welkom op bij de Genealogie van de familie Bruker. In de familie deed het de ronde dat wij afstammen van de Hugenoten.Tot op heden is die link niet aangetoond.

Wel is het zo dat de eerste Bruker in Nederland hier kwam vanuit Hönnepel bij Kleef. Daar werd hij geboren als Gerrit Bruiker. In dit gezin werden de kinderen zowel, Bruiker, Bruicker en Bruickers vernoemd bij de geboorte registratie. Ook werd in de familie de naam Bruikers gebruikt. Hoe dan ook, Gerrit kwam in Middelburg aan en werd ingeschreven als Gerrit Bruker. Al hoewel hij ook Gerard(us) werd genoemd.

De bewezen directe lijn houd op bij Petrus Bruiker (geboren rond 1686) In de wijde omtrek woonde nog veel meer mensen met de Brui(c)ker(s). Tot nog toe kunnen deze niet gekoppeld worden aan directe familie.

Hugenoten? Nee dat is dus (nog) niet aangetoond. Wel is het een leuke gedachte dat de familie gewoon uit deze streek kwam en de naam afstamd van het volk dat hier rond de jaartelling en zelf tot rond 300 hier heeft gewoond. De Bructeren. Een heel verleidelijke gedachten. Toch?

Dankzij al het beschikbare fotomateriaal uit alle soorten registers, komen we toch steeds weer een stap verder.

Familie Archivaris

De archivaris van dit familiearchief is Gerard Bruker.

Gerelateerde genealogische publicaties:

Om toegang te krijgen tot familiearchief Genealogie van de familie Bruker dient u in te loggen met uw persoonlijke e-mailadres en wachtwoord.


 

Annuleren



Bent u uw wachtwoord vergeten?

Stel uw wachtwoord opnieuw in