familiearchivaris

Familie Archivaris » Nieuws » Familiearchivaris aan het woord: Dirk de Groot

Dirk de Groot Dirk de Groot is de familiearchivaris van een aantal digitale archieven op Familie Archivaris, waaronder:

Hij vertelt over zijn ervaringen.


Om te beginnen ben ik nog steeds heel blij met het familiearchief. Ik heb er leuke foto’s en documenten op staan!

Het heeft mij veel contacten opgeleverd en daardoor weer foto’s en ander materiaal. Wat mij opvalt, althans in mijn familie, dat de directe familie zoals zwagers, schoonzusters en hun volwassen kinderen vrijwel geen belangstelling tonen. Dit ondanks een aantal nieuwsbrieven met vernieuwde oproepen. De belangstelling komt voornamelijk van iets verdere familieleden en nog verdere aanverwanten.

Het materiaal vind ik eigenlijk altijd uniek of dit nou een mooie foto of een acte of zoiets betreft. Iets heel moois waren pentekeningen van mijn overgrootvader en -moeder die ik van een nichtje ontving.

Ik heb nog wel een grote wens voor een functie. Ik heb veel beeldmateriaal. Ik sorteer dit door bijv. een persoon rechtstreeks in het archief te zetten met een uitgebreide beschrijving. Als ik dan meerdere foto’s van de persoon heb zet ik deze in het vak van de reacties. Het grote voordeel voor mij is dat ik dan een soort fotoalbum krijg van alle foto’s van deze bepaalde persoon. Het nadeel is dat ik soms wel 20 of 30 foto’s stuk voor stuk moet uploaden en bevestigen. Is het niet mogelijk om bijv. 10 of 20 foto’s tegelijk te plaatsen met een spatie ertussen waar je dan een toelichting tussen kan zetten zoals 50 jarig huwelijk of zoiets?
Ander nieuws

Hou me op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief van de Familie Archivaris zodat u niets mist omtrent het nieuws over deze service.