familiearchivaris

Familie Archivaris » Nieuws » Nieuw: archief ordenen en versturen van nieuwsbrieven

Digitaal familiearchief met Familie ArchivarisZoals de statistieken van Familie Archivaris aantonen wordt er heel wat materiaal geupload naar de digitale familiearchieven. Een tweetal nieuwe functionaliteiten helpen familiearchivarissen om het archief te ordenen en deelnemers te informeren.

Foto's/scans ordenen met behulp van steekwoorden

Alle deelnemers binnen een familiearchief kunnen een foto/scan voorzien van steekwoorden om deze te typeren. Bijvoorbeeld: een oude schoolfoto van oma uit het album van tante Mieke kan worden voorzien van de steekwoorden schoolfoto, album tante mieke en oma roos. De steekwoorden bieden een extra zoekmogelijkheid: door te klikken op een steekwoord worden alle foto's/scans getoond die dat steekwoord hebben. Via het Steekwoorden overzicht wordt getoond welke steekwoorden er binnen het gehele familiearchief zijn toegekend, hoe groter het steekwoord is weergegeven hoe vaker het voorkomt.

Versturen van nieuwsbrieven

Familiearchivarissen hebben nu een extra middel voorhanden om te communiceren met de deelnemers aan het familiearchief. Naast de nieuwsberichten, die worden getoond op de Familie Archivaris website, kunnen er nu ook nieuwsbrieven verstuurd worden via e-mail. Een deel van de nieuwsbrief kan de familiearchivaris zelf invullen, om te vertellen over de voortgang en deelnemers te prikkelen om oude documenten en foto's op te sporen. Een ander deel van de nieuwsbrief wordt automatisch gegenereerd en bevat informatie over de activiteit binnen het familiearchief en statistieken.

Start een digitaal familiearchief!
Ander nieuws

Hou me op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief zodat u niets mist!