familiearchivaris

Familie Archivaris » Nieuws » Nieuw: familiearchief export, diapresentaties en zoeken

Digitaal familiearchief met Familie Archivaris Op basis van de enthousiaste feedback van gebruikers zijn er drie nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan Familie Archivaris: familiearchief export, diapresentaties en zoeken.

Familiearchief export

Wanneer de familie actief is binnen het besloten digitale familiearchief dan kan de hoeveelheid foto's/scan, verhalen en reacties snel groeien. Het is de taak van de familiearchivaris om het materiaal goed te ordenen en op te nemen in de familiegeschiedenis. De familiearchivaris kan vanuit Familie Archivaris het gehele digitale familiearchief exporteren! Het resultaat is een gecomprimeerd bestand (ZIP) met alle inhoud van het familiearchief. Niet alleen biedt dit een backup, ook kunnen de foto's/scans nu eenvoudig gekoppeld worden binnen het eigen stamboomprogramma zonder dat deze één voor één gedownload hoeven van de Familie Archivaris website.

Alle foto's/scans bekijken als diapresentatie

Naast de normale weergave van de foto's/scans die Familie Archivaris biedt op basis van kleine afbeeldingen (zogenaamde thumbnails) die vergroot kunnen worden, is het nu ook mogelijk om alle foto's/scans in een diapresentatie te bekijken. Bekijk de video om deze presentatie functie te bekijken: ideaal om al het materiaal in het familiearchief te bekijken!

Doorzoeken van het gehele familiearchief

Eenmaal ingelogd in een familiearchief op Familie Archivaris dan verschijnt er rechtsboven een zoekvak. Hier kan een zoekterm ingevuld worden, waarop gezocht moet worden in titel, beschrijving of reacties. Standaard worden foto's/scans, verhalen en nieuws doorzocht, ook is het mogelijk om in één van deze categorieën te zoeken.
Ander nieuws

Hou me op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief van de Familie Archivaris zodat u niets mist omtrent het nieuws over deze service.