familiearchivaris

Familie Archivaris » Nieuws » Familiearchivaris aan het woord: Angelique Kuster

Digitaal familiearchief met Familie ArchivarisAngelique Kuster Angelique Kuster is de familiearchivaris van het digitale familiearchief Kuster-Fleuren, waar zij met 12 deelnemers aan de familiegeschiedenis werkt. Zij vertelt over haar ervaringen.


Voordat ik met dit digitale familiearchief begon beheerde ik niet het "fysieke" archief. Ik had wel wat materiaal, maar niet veel. Ik heb ervoor gekozen om in dit archief mijn ouders centraal te plaatsen. Het gezin waar zij uitkomen, hun jeugdjaren, huwelijk, kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Ik heb mijn broers en zussen een toegangscode gestuurd en nu vragen ook de neven en nichtjes om een toegangscode. Iedereen is zo enthousiast over dit archief, dat ik in die paar weken al bijna 500 afbeeldingen (foto's, brieven, etc.) en tal van verhalen heb.

Er zijn veel verrassende vondsten, bijvoorbeeld brieven van mijn oma aan een tante in het klooster. Die brieven lopen van 1945 tot 1955 en geven een goed beeld van de jaren na de oorlog toen ik met mijn ouders bij mijn grootouders inwoonde. En als je daar dan ook foto's bij vind dan gaat die periode weer helemaal leven. Dit is zo leuk.

Of ik nog wensen heb ten aanzien van Familie Archivaris? Belangrijk is om alles goed te kunnen ordenen. Dit kan met verslepen (tijdrovend als het archief veel materiaal heeft) op alfabet en nu ook met steekwoorden. Misschien sorteren op jaartal?
Ander nieuws

Hou me op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief zodat u niets mist!