familiearchivaris

Familie Archivaris » Nieuws » Familie Archivaris is klaar voor gebruik

Digitaal familiearchief met Familie Archivaris Familie Archivaris is een nieuwe website van Coret Genealogie, speciaal voor stamboomonderzoekers die de familie willen betrekken om de familiegeschiedenis te verrijken met foto's, documenten en verhalen. Het is geen "netwerk" site waar iedereen zo maar bij kan of anderen kan uitnodigen: de beheerder van het besloten familiearchief (= de "familiearchivaris") gaat over de toegang, het is zijn/haar gereedschap.

Familie Archivaris biedt een laagdrempelige manier om materiaal in een digitaal archief te plaatsen. En om mee te doen! Via nieuwsberichten binnen het besloten familiearchief kunnen geïnteresseerden bijvoorbeeld aangespoord worden om nog eens in oude dozen of vergeelde foto albums te kijken voor mooi materiaal dat een plaats verdiend in de gedocumenteerde familiegeschiedenis. Om de interesse van deze mensen nog meer te wekken en te behouden, kan bijvoorbeeld de voortgang in het genealogische onderzoek gemeld worden. Het is het ideale hulpmiddel om verhalen van de familie te gaan vastleggen: herinneringen aan personen, ouderlijk huis, familiegerechten en memorabele familie aangelegenheden. Alle deelnemers kunnen tevens reageren op het geplaatste materiaal, vragen stellen/beantwoorden, meningen en gedachten opschrijven. Immers, samen weet de familie heel veel, het is de kunst om dit "uit de hoofden" te krijgen en het voor het nageslacht te bewaren.

Familie Archivaris maakt onderdeel uit van het Stamboom Forum Premium abonnement en Genealogie Online Premium abonnement. Binnen deze Premium jaarabonnementen is het gebruik van Familie Archivaris onbeperkt qua aantal deelnemers, foto's en/of verhalen. Heeft u één van deze abonnementen dan kunt u binnen een paar minuten aan de slag met het digitale familiearchief!

Meer zien? Op de website www.familiearchivaris.nl kunt u een demonstratievideo bekijken en meer lezen over de mogelijkheden van Familie Archivaris!
Ander nieuws

Hou me op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief van de Familie Archivaris zodat u niets mist omtrent het nieuws over deze service.